Logo Fiori Colori
Logo Fiori Colori wide

Fiori & Colori Natuurgeneeskunde
Email: petra@fioricolori.com
Tel.: +31 6 18508218
KvK: 73698741


NATUURGENEESKUNDE
Responsive image

Natuurgeneeskunde wordt ook wel holistische geneeskunde genoemd. Dat betekent dat een natuurgeneeskundig therapeut niet alleen naar een klacht of ziektebeeld kijkt, maar naar de mens als geheel. Een mens is immers veel meer dan zijn lichaam alleen, en gezondheid is meer dan het afwezig zijn van ziekte.

Natuurgeneeskunde is zo oud als de mensheid zelf, in de oertijd werd al gebruik gemaakt van kruiden en planten om klachten en kwalen te verlichten. Een natuurgeneeskundig therapeut maakt gebruik van de kracht en wijsheid van de natuur, en niet alleen met behulp van kruiden en planten, maar ook met bijvoorbeeld licht, kleur, bloemen, warmte en energie.

...

Alles wat leeft is opgebouwd uit energie en die energie stroomt door al het levende heen en houdt alles in beweging: de organen, het bloed, de lymfe, maar ook gedachten, gevoelens, emoties enz. Als er ergens, waar dan ook, in de energiestroom een blokkade optreedt, kan het hele lichaam uit balans raken. Vaak herstelt het zich vanzelf weer, maar soms heb je een handje hulp nodig om je evenwicht weer terug te vinden.

Je goed en gezond voelen betekent dat je lichaam, ziel en geest in evenwicht zijn. Als het evenwicht verstoord wordt, als je letterlijk of figuurlijk uit balans raakt, als de energie niet vrij kan stromen, treden er klachten op. Een natuurgeneeskundig therapeut gaat uit van het zelf-herstellend of zelf-genezend vermogen van het lichaam en probeert dat te versterken met behulp van middelen uit de natuur.

...

Natuurgeneeskunde wordt vaak alternatief genoemd, maar een betere benaming is complementair of aanvullend. Natuurgeneeskundige therapieën kunnen namelijk prima samengaan met reguliere therapieën en die ondersteunen of versterken.